3D modellezés

Digitalizáld a valóságot egyedülálló megoldásainkkal!

Mi az a 3D modellezés?

3D modellezés során az adott tárgy teljesen élethű mását készítjük el digitálisan, így könnyedén megtekinthető lesz virtuálisan a tárgy, akár távolról is. Ez nem csak egy marketing eszköz, ahol megjeleníthetünk tárgyakat digitálisan, de a 3D modellekről pontos méréseket is készíthetünk.

Hogyan készül egy 3D modell?

Az általunk kínált 3D modell készítési szolgáltatást a legkorszerűbb fotogrammetriai megoldásokkal készítjük. A fotogrammetriai 3D modell készítés egy olyan eljárás, amely során egy térbeli alakzatról meghatározott látószögekben, meghatározott átfedésekkel készítünk magas minőségű fényképeket.

Tárgy modellezés esetén a fényképeket stúdió körülmények között készítjük. A rögzített képeket felhasználva szoftveresen, az átfedésekkel és az egyező részletekkel dolgozva rekonstruáljuk a térbeli alakzatot, így egy színes 3 dimenziós modellt tudunk készíteni akár kisebb tárgyakról, de akár nagyobb épületekről is.

Mire lehet használni egy 3D modellt?

Az általunk készített 3 dimenziós modelleknek rendkívül sok a felhasználási módja. Modelljeinket könnyen be lehet illeszteni weboldalra, egyszerűen megoszthatóvá válnak az interneten keresztül, így a világ bármely pontjáról meg lehet tekinteni a modellezett tárgyakat. Nagyszerű marketing eszköz különböző műtárgyak élethű bemutatására. Mivel a legkorszerűbb fotogrammetriai eljárással készítünk 3D modelleket, ezért teljesen élethű, és színhű módon tudjuk a tárgyakat digitalizálni.

Amennyiben egy speciális tárgyról szükséges méréseket készíteni, érdemes 3D modellt készíteni, mert utólag szoftveresen nagyon egyszerűen lehetőségünk van bármilyen mérést elvégezni az adott objektumról, legyen szó távolság méréséről, dőlési szög meghatározásáról, terület, vagy térfogat kiszámításáról.

Kinek ajánljuk 3D modell készítési szolgáltatásunkat?

Mérések készítéséhez érdemes igénybe venni épület modellezés szolgáltatásunkat, mert így digitálisan minden paraméterét meg tudjuk mérni. Legyen szó távolságról, szögről, területről, vagy akár térfogatról. Nagy előnyt jelent a digitális mérés akkor, amikor nagyon pontos adatokat szükséges lemérni az adott tárgyról.

3D nyomtatáshoz tökéletesen lehet használni az általunk készített modelleket. Amennyiben bármilyen apróbb tárgyat, alkatrészt, figurát szeretne 3D-ben sokszorosítani, a 3D modellezési szolgáltatásunk tökéletes a modell elkészítéséhez. Az általunk készített modelleket szükség esetén nyomtatható formában adjuk át, így a modellek könnyedén kinyomtathatóak 3D-ben.

Vizuális megjelenítéshez érdemes 3D modellt készíteni műtárgyakról, mert így digitálisan is meg lehet tekinteni egy tárgyat, teljesen valóság és színhű módon. Így akár egy kiállításnak lehetősége van bemutatni a különlegesebb tárgyait úgy, hogy a látogatók szabadon tudják forgatni, illetve a világ bármely pontjáról megtekinthetővé válik az.

Referenciáinkból

2023 nyarán az egész VI. kerületet felmértük drónnal. A kerületről készítettünk hőkamerás drónnal hő és normál ortofotót is. (Bővebben..)

2018-ban egy építész iroda megbízásából külső ortofotókat készítettünk a Magyar Nemzeti Bank homlokzatairól és tetejéről drónnal.

2023, illetve 2024-ben is az újonnan bemutatásra kerülő herendi porcelánokról készítettünk színes 3D modelleket fotogrammetriás eljárással.
Ezekből megtekinthető pár a honlapunkon.

2018-ban a pályaudvar felújításához köthetően külső ortofényképeket készítettünk az összes homlokzatról és a csarnok tetejéről drónnal.

Egy építész cég megbízásából drónnal készítettünk külső és felső ortofotókat a hivatalról.

2022-ben a határátkelő felújításával kapcsolatban drónnal készítettünk alaprajzi légi térképet az egész határátkelőhelyről és annak környékéről.

2023-ban a PPG Trilak egyik gyárhelységéről készítettünk virtuális túrát.

2024 elején az Orlen Hungary Kft. megbízásából lézerszkennerrel és drónnal mértük fel egy benzinkút hirdetőoszlopát. Ezek a felmérések alapján készül el majd az új hirdetőoszlop.

2019-ben külső ortofényépeket készítettünk drónnal az egyetemen található belgyógyászat, neurológia és urológia épületeiről.

A fent említetteken kívül rengeteg elégedett ügyfelet tudhatunk magunk mellett.

Áraink

Minden projektre egyedi árazást készítünk.

Alap munkadíjunk: nettó 6.000 Ft / óra.
Kiszállási díjunk Budapest területén ingyenes.
Budapesten kívül: nettó 200 Ft / km.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, kérj tőlünk egyedi árajánlatot!

Izgatottan várjuk a közös munkát!

Telefon
Márkus Lőrinc
+36 20 275 7124

Bene Máté
+36 20 587 1138

Egyéb elérhetőségek

Kérj árajánlatot!

Gyakran ismételt kérdések:

Amennyiben meg szeretnéd rendelni 3D modell készítés szolgáltatásunkat, elsőként vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi formon, telefonon, vagy e-mailban. Mi 1 munkanapon belül elkészítjük az egyedi ajánlatunkat. A helyszíni munkavégzés a tárgy méretétől függ, általában 1 munkanap alatt végezzük el. Az utólagos feldolgozás rendszerint 1-2 munkanap alatt megtörténik, így akár a megkereséstől számított 1 héten belül elkészülhet a tárgy 3D modellezése.
Az általunk készített 3D modellt átadjuk előre egyeztetett offline formátumban, amelyet különböző 3D megtekintő programokkal lehet megtekinteni. Emellett a Sketchfab külső szolgáltató felületén online módon is átadjuk a digitalizált modellt, így az könnyen megtekinthető, megosztható, illetve beépíthető weboldalra HTML kód segítségével.
Árajánlat kéréshez vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi formon, telefonon, vagy e-mailban, és mi 1 munkanapon belül elkészítjük a személyre szabott ajánlatunkat.
AirScan

Kapcsolatfelvétel!

Adja meg elérhetőségét és munkatársunk 1 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Honlapunk sütiket használ.