Pontfelhő felmérés

Készítsd el milliméter pontos mását akár egy egész épületnek!

Mi az a 3D szkennelés?

A lézerszkenneres pontfelhő készítés egy olyan térbeli adatfelvételi módszer, amely segítségével épületek és tárgyak milliméter pontos digitális mását tudjuk elkészíteni. Ez a technológia lézeres távolságmérést alkalmaz egy tárgy vagy egy épület felületéről, így nyílik lehetőség a térbeli rekonstrukcióra.

A pontfelhő rendkívül részletgazdag módon tárolja az adott épület, vagy tárgy térbeli jellemzőit. Számos alkalmazási területen használható lézeres pontfelhő, ilyen például az építészet, építőipar, városfejlesztés, minőségellenőrzés. A pontfelhő lehetővé teszi az épületek és tárgyak 3D modelljeinek vizsgálatát, mérések elvégzését nagy pontossággal és részletességgel.

Hogyan készül a lézerszkenneres pontfelhő?

A pontfelhő létrehozása a lézerszkenner által kibocsátott lézersugarak visszaverődésén alapul. A lézerszkenner pásztázza a környezetet, és érzékeli a visszaverődő lézersugarakat a környező tárgyakról. Ezekből a visszaverődési adatokból a lézerszkenner térbeli koordinátákat számol a pontokhoz. 

A szoftveres feldolgozás során a rögzített a pontokból tevődik össze a pontfelhő, amely 3 dimenzióban ábrázolja a felmért objektumot. Az általunk használt térszkennerrel milliméter pontos pontfelhőt tudunk készíteni, amelyről könnyen lehet méréseket végezni. Mérhetünk például távolságot, dőlési szöget, területet, de akár térfogatot is.

Ház pontfelhő - house point cloud

Hol érdemes használni lézerszkennelést?

A lézerszkenneres pontfelhő egy tárgy, vagy épület digitális mása 3 dimenzióban, milliméter pontossággal. Mivel nagyon pontos és részletgazdag adatokat tartalmaz egy pontfelhő, ezért teljesen alkalmas mérések készítésére. Egy pontfelhőről könnyen le lehet mérni távolságot, dőlési szöget, területet, de akár térfogatot is.

3D pontfelhő szolgáltatásunk hatalmas előnye, hogy kisebb tárgyaktól kezdve, nagyobb épületekig bármit képesek vagyunk felmérni vele mérnöki pontossággal. Az ilyen pontfelhő alapú felmérések elkészítése gyorsabb, és kevesebb költséggel jár, mint a hagyományos mérnöki felmérések.  A lézeres pontfelhő szolgáltatásunk kiváló eszköz mérnököknek, építészeknek, építőipari vállalkozásoknak, a tervezési, építési és felújítási munkálatok elkészítéséhez. 

Kinek ajánljuk a pontfelhő felmérési szolgáltatásunkat?

A pontfelhő készítési szolgáltatásunk számos területen teszi gyorsabbá és egyszerűbbé a mérések végzését.

Lézerszkenneres pontfelhő pontossága - laser scanned point cloud

Építész tervezőknek nagyon megkönnyíti a munkát a lézerszkenneres pontfelhő használata, mert könnyen át lehet látni az építési terület topográfiáját, terepi viszonyait. Emellett egy felújítási tervezésnél a milliméter pontos mását tudjuk elkészíteni az adott épületnek, így a mérések elvégzése sokkal gyorsabbá, és egyszerűbbé válik.

Mérnöki felmérések, elemzések készítéséhez hasznos eszköz a lézerszkenneres pontfelhő, mert nagyon pontos digitális mását tudjuk tárgyaknak, vagy akár épületeknek elkészíteni. Nagyon jól lehet használni minőségellenőrzésre, mérések, elemzések végzésére.

Referenciáinkból

2023 nyarán az egész VI. kerületet felmértük drónnal. A kerületről készítettünk hőkamerás drónnal hő és normál ortofotót is. (Bővebben..)

2018-ban egy építész iroda megbízásából külső ortofotókat készítettünk a Magyar Nemzeti Bank homlokzatairól és tetejéről drónnal.

2023, illetve 2024-ben is az újonnan bemutatásra kerülő herendi porcelánokról készítettünk színes 3D modelleket fotogrammetriás eljárással.
Ezekből megtekinthető pár a honlapunkon.

2018-ban a pályaudvar felújításához köthetően külső ortofényképeket készítettünk az összes homlokzatról és a csarnok tetejéről drónnal.

Egy építész cég megbízásából drónnal készítettünk külső és felső ortofotókat a hivatalról.

2022-ben a határátkelő felújításával kapcsolatban drónnal készítettünk alaprajzi légi térképet az egész határátkelőhelyről és annak környékéről.

2023-ban a PPG Trilak egyik gyárhelységéről készítettünk virtuális túrát.

2024 elején az Orlen Hungary Kft. megbízásából lézerszkennerrel és drónnal mértük fel egy benzinkút hirdetőoszlopát. Ezek a felmérések alapján készül el majd az új hirdetőoszlop.

2019-ben külső ortofényépeket készítettünk drónnal az egyetemen található belgyógyászat, neurológia és urológia épületeiről.

A fent említetteken kívül rengeteg elégedett ügyfelet tudhatunk magunk mellett.

Áraink

Minden projektre egyedi árazást készítünk.

Alap munkadíjunk: nettó 6.000 Ft / óra.
Kiszállási díjunk Budapest területén ingyenes.
Budapesten kívül: nettó 200 Ft / km.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, kérj tőlünk egyedi árajánlatot!

Izgatottan várjuk a közös munkát!

Telefon
Márkus Lőrinc
+36 20 275 7124

Bene Máté
+36 20 587 1138

Egyéb elérhetőségek

Kérj árajánlatot!

Gyakran ismételt kérdések:

Amennyiben meg szeretnéd rendelni a lézerszkenneres pontfelhő szolgáltatásunkat, elsőként vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi formon, telefonon, vagy e-mailban. Mi 1 munkanapon belül elkészítjük az egyedi ajánlatunkat. A helyszíni munkavégzés a felmérendő épület, vagy tárgy méretétől függ, a legtöbb projektünk helyszíni munkáját 1-2 munkanap alatt készítjük el. Az utólagos feldolgozás rendszerint 5-8 munkanap alatt megtörténik, így akár a megkereséstől számított 1-2 héten belül el is készülhet egy teljes pontfelhő felmérés.
Az elkészült pontfelhő felmérést offline módon, előre megbeszélt formátumban adjuk át, amelyet pontfelhő megtekintő szoftverben lehet megnyitni. Emellett az elkészült pontfelhő a Sketchfab külső szolgáltató felületén is átadásra kerül, ahol könnyen meg lehet tekinteni online, és egyszerűen meg lehet osztani.
Árajánlat kéréshez vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi formon, telefonon, vagy e-mailban, és mi 1 munkanapon belül elkészítjük a személyre szabott ajánlatunkat.
AirScan

Kapcsolatfelvétel!

Adja meg elérhetőségét és munkatársunk 1 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Honlapunk sütiket használ.